Cross-dock: rýchlo a efektívne - Brezovský, Jozef
Rozvoj hypermarketov, ku ktorému došlo na konci 90. rokov, priniesol okrem iného začiatok využívania cross-dockingových operácií. Cross-dock je vhodný pre obchody aj výrobu. Problémom je nižšia transparentnosť. Základom je kvalitné plánovanie. Outsourcing prináša flexibilitu a maximalizuje úspory.