Layout určuje procesy v sklade - Oravec, Jozef
Dispozície skladu prispôsobené logistickým procesom. Dizajn skladu prispôsobený aktuálnym požiadavkam. Postupné zlepšovanie pre čo najlepšie fungujúci sklad. Druhy skladov. Zvláštny typ skladovania - systém cross-docking. Prepojenie WMS (Warehouse Management System) so systémami zákazníka cez EDI komunikáciu.