Medzinárodnoprávne aspekty ruskej anexie polostrova Krym - Blaškovič, Kristián
Hodnotenie legality ruského vojenského zásahu na Kryme v roku 2014, ktorý sa všeobecne považuje za agresiu. Analýza viacerých explicitných aj implicitných odôvodnení, ktoré boli Ruskom predložené. Právny rámec pre analýzu a identifikácia relevantných právnych aspektov vzťahujúcich sa na tzv. krymskú otázku (t.j. ochrana ruskej menšiny, nápravná secesia, intervencia na základe pozvania, sebaurčenie, miestne referendum).