Mateřství je pro ženy handicap po celý život - Veinbender, Kristína
V otázke rovnosti platov žien a mužov patrí Česko na chvost Európskej únie. Niekoľko faktorov, ktoré vplývajú na platovú nerovnosť. Stereotypy ako hlavný problém. Odchod na materskú dovolenku ako najväčší medzník vo vývoji kariéry pracujúcej ženy. Nedostatok čiastočných úväzkov na trhu práce. Feminizované odbory. Muži aj ženy starší ako 50 rokov ako riziková skupina na trhu práce. Nižší starobný dôchodkok u žien ako u mužov.