Možnosti využitia kompetenčného prístupu v manažmente ľudských zdrojov vo verejnej správe - Skorková, Zuzana, 1979-
Analýza kompetenčného prístupu, možnosti a potreba ohodnocovania manažérskych kompetentností zamestnancov verejnej správy. Prehľad výkladov pojmu kompetencia a kompetentnosť. Riadenie podľa kompetentností (competency based management). Kompetenčný model, príklady z vybraných krajín OECD. Kompetenčný model celostnej manažérskej spôsobilosti. Možnosti a potreba ohodnocovania využitia kompetenčného prístupu vo verejnej správe - výsledky dotazníkového prieskumu medzi zamestnancami verejnej správy v SR, ČR a Poľsku.