Štandardy aktuárskej praxe - Kamenárová, Mária
Štandardy aktuárskej praxe vychádzajú z platných právnych predpisov a všeobecne uznávaných aktuárskych pravidiel. Hoci stanovujú aktuárom obmedzenia pri použití prostriedkov v ich aktivitách, ponechávajú im dostatočný priestor na vyjadrenie odborného úsudku. Medzinárodné štandardy aktuárskej praxe sú vytvárané dvoma vedúcimi organizáciami: Medzinárodnou aktuárskou asociáciou (ISAP) a Európskou aktuárskou asociáciou (ESAP). Požiadavky štandardu Všeobecné aktuárske postupy. Požiadavky štandardu Správa aktuárskej funkcie podľa smernice 2009/138 ES (ESAP 2).