Zrušenie spoločnosti bez likvidácie - Ondrušová, Lucia, 1981-
12. októbra 2017 nadobudla účinnosť novela zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov týkajúca sa zrušenia spoločnosti bez likvidácie zlúčením, splynutím a rozdelením. Novela priniesla upresnenie dňa, od ktorého sa úkony zanikajúcich spoločností považujú z hľadiska účtovníctva za úkony vykonané na účet nástupnickej spoločnosti. Zároveň boli doplnené ustanovenia v súvislosti s krízou a úpadkom spoločnosti.