Dny evropského dědictví v České republice - Vaníček, Jiří
Analýza vzniku a vývoja významnej aktivity v oblasti kultúrneho dedičstva a kultúrneho cestovného ruchu Európy a Českej republiky. História a súčasnosť dní európskeho dedičstva. Perspektívy EHD. Európske zahájenie EHD. História a súčasnosť EHD v Českej republike. Európsky rok kultúrneho dedičstva 2018. Konkrétne ciele Európskeho roku kultúrneho dedičstva.