Konfucianizmus v súčasnej čínskej kultúre a politike - Škvrnda, František, ml., 1987-
Dejiny konfucianizmu - základné pojmy a myšlienky tradície. Konfucianizmus v 20. storočí. Nahliadanie na európsku kultúru ako na vzor, ktorý je potrebný šíriť aj v zaostalej Číne. Konfucianizmus v úzadí univerzít a teórie. Nový konfucianizmus - konfuciánska demokracia. Vzťah jednotlivca a spoločnosti. Trend návratu čínskych politických elít k národným tradíciám.