Daňová politika a jej vplyv na kreovanie podnikateľského prostredia (teoretické východiská) - Červená, Karolína
Dane sú jedným zo základných nástrojov vlády na ovplyvňovanie súkromnej (podnikateľskej) ako aj verejnej ekonomickej činnosti. Vybrané aspekty daňovej politiky Európskej únie. Daňová harmonizácia a daňová konkurencia. Otázka optimálneho daňového systému.