Navrhované zmeny v sadzbe DPH od 1.1. 2019 - Betáková, Jaroslava
Dňa 1.5.2018 nadobudol účinnosť zákon č. 112/2018 Z.z. o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Uvedený zákon bude mať vplyv aj na uplatňovanie dane z pridanej hodnoty, pretože od 1.1. 2019 má umožniť uplatnenie zníženej sadzby DPH. Definícia sociálneho podnikania v ekonomickej teórii. Sociálny podnik a jeho formy. Verejný a komunitný záujem.