Osobný rozsah smernice o materských a dcérskych spoločnostiach - Sábo, Jozef
Smernica Rady č. 90/435/EHS z 23. júla 1990 o spoločnom systéme zdaňovania uplatňovanom v prípade materských spoločností a dcérskych spoločností v rozličných členských štátoch. Všeobecné vymedzenie osobného rozsahu podľa Smernice o materských a dcérskych spoločnostiach. Právne vzťahy, ktoré sú regulované Smernicou o materských a dcérskych spoločnostiach. Predpísaná forma spoločností členského štátu podľa tejto smernice. Daňová rezidencia podľa smernice.