Podvratná hydrokracie aneb kdo ovládá vodní zdroje ve Zlatém trojúhelníku - Grünwald, Richard
Úloha vzťahu kriminálnych skupín v rozvoji vodných zdrojov v Myanmare a súčasnými politicko-bezpečnostnými výzvami v oblasti Zlatého trojúholníka. Koncept hydrokracie a otázky vplyvu kriminalných skupín (tzv. „podvratná hydrokracia“) na tempo rozvoja vodných zdrojov. Dôvody prečo tieto skupiny tvoria významnú súčásť vodného vládnutia na pomedzí Číny, Myanmaru, Thajska a Laosu.