"Exit Tax" po novom už aj v slovenskom zákone o dani z príjmov - Románová, Anna
Právne predpisy a smernice EÚ proti praktikám vyhýbania sa daňovým povinnostiam. Smernica ATAD. Zavedenie tzv. exit taxation, ktoré podľa schváleného textu novely zákona o dani z príjmov nesie označenie „zdanenie pri presune majetku daňovníka, odchode daňovníka alebo presune podnikateľskej činnosti daňovníka do zahraničia“.