Technical Efficiency of Slovak General Hospitals - Kališ, Richard, 1991-
Porovnanie výkonnosti slovenských poskytovateľov zdravotnej starostlivosti pomocou neparametrickej analýzy obaľovania dát. Výsledky sú založené na štyroch mierne diferencovaných modeloch. Boli použité variácie CRS aj VRS s rôznymi prístupmi vstupu. Výsledky naznačujú nízku priemernú účinnosť v slovenských nemocniciach v rozmedzí od 0,45 do 0,62 s veľkými odchýlkami v skóre účinnosti medzi jednotlivými Jednotkami rozhodovania (DMU).