Špecifiká miezd a platov zamestnancov štátnej služby - Šabíková, Ingrid
Rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky vedú účtovníctvo podľa zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. a na základe opatrenia MF SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky v z. n. p. . Metodickým usmernením MF č. MF/014199/2017-352 zo dňa 22. 06. 2017 o účtovaní položiek štátnozamestnaneckého platu v zmysle zákona č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov sa upravuje a sprehľadňuje účtovanie jednotlivých zložiek platu štátneho zamestnanca.