Registračná povinnosť tuzemských zdaniteľných osôb v roku 2018 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Registračná povinnosť pre daň z pridanej hodnoty (DPH) v tuzemsku sa podľa zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. vzťahuje na tuzemské zdaniteľné osoby (registrácia podľa § 4, § 4b, § 7 a § 7a zákona o DPH) a na zahraničné zdaniteľné osoby (registrácia podľa § 5 a § 6 zákona o DPH). Zmenu registrácie zahraničných osôb upravuje § 6a zákona o DPH.