History, Nationalism and Democracy: Myth and Narrative in Viktor Orbán’s ‘Illiberal Hungary’ - Toomey, Michael
Skúmanie vzťahu medzi nacionalistickou diskusiou a maďarským "neliberálnym obratom" od zvolenia strany Fidesz Viktora Orbána v maďarských voľbách v roku 2010 až do roku 2015. Orbánovi bolo umožnené vybudovať obranný štít proti kritike medzinárodných a domácich aktérov, počas jeho vlády sa obnovila významná medzivojnová "populistická urbanistická" štiepenosť a vytvoril sa obraz maďarského nacionalizmu. Opozičné strany z pravice aj z ľavice stratili pritom príležitosť podieľať sa na tvrdeniach, že sú pravými predstaviteľmi maďarského národa.