Recepty a postupy v přísném utajení - Pružinová, Kristýna
Dodržiavanie firemného know-how býva často kľúčom k úspešnej spoločnosti. V niektorých firmách si tajné receptúry strážia, v ďalších je zloženie výrobkov známe, ale dbajú o kvalitu použitých surovín. V súčasnosti sa väčšina firiem rozhodla pre právnu ochranu svojich výrobkov kvôli ich prípadnému kopírovaniu. Ako si strážia receptúry a chránia svoje značky spoločnosti: Pivovary Staropramen, kozmetická značka Manufaktura, výrobca farebného krištáľového skla Moser, výrobca tradičného českého likéru Becherovka, výrobca piva Plzeňský Prazdroj, firma Novotný - Pardubický zdobený perník, spoločnosť A. W. - Olomoucké tvarůžky.