Towards Text Didactisation for the Purpose of Developing Translation Skills - Seresová, Katarína, 1967-
Autori sa zaoberajú jednou z kľúčových otázok pri výučbe prekladov, a to výber vhodných textov pre výučbu prekladov v triede. Preklad patrí k základným kurzom študijného programu "Jazyky a medzikultúrna komunikácia" na fakulte aplikovaných jazykov, EU v Bratislave. Text, ktorý sa má vybrať na účely jeho didaktizácie a prispieť k rozvoju prekladateľských zručností, musí spĺňať množstvo kritérií. V článku sa autori sústreďujú na tému textu, obsah, typ, dĺžku a stupeň zložitosti textu.