Kapitalizovateľnosť ľudských zdrojov ako predpoklad vstupu na trh práce v procese globalizácie - Vidová, Jarmila, 1967-
Globalizačné procesy v súčasnosti ovplyvňujú politické, ekonomické, sociálne a kultúrne zmeny v spoločnosti. Globalizácia je spojená s nízkou produktivitou práce, nízkou infláciou, starnutím populácie ako aj rastom globálneho dlhu. Predmetom záujmu v kontexte globalizácie je aj vzdelávanie. Významné sú preto investície do vzdelávania, čo je predpoklad pre tvorbu inovácií a zvyšovania produktivity práce.