Vplyv novej legislatívy o ochrane osobných údajov na zákon o slobode informácií - Mičudová, Tatiana
Právo na slobodný prístup k informáciám patrí medzi základné ústavné práva. Vychádza u ustanovenia Článku 26 zákona č. 460/1992 Zb. Ústavy Slovenskej republiky, ktoré garantuje právo na informácie. Za účelom realizácie ústavného práva na slobodný prístup k informáciám bol v roku 2000 vydaný zákon č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v z.n.p.