Innovation Potential of the European Union - Hudec, Martin
Vzdelávanie, inovácie a konkurencieschopnosť predstavujú tri veľmi zložité koncepcie, ktoré zohrávajú významnú úlohu najmä v 21. storočí, viac ako kedykoľvek predtým. Z tohto dôvodu krajiny na celom svete a najmä Európska únia venujú značnú pozornosť problematike znalostnej ekonomiky, jej stratégie, pričom sa za jeden z cieľov považuje konkurencieschopnosť. Zdroje konkurencieschopnosti. Potenciál výskumu a inovácií v Európskej únii.