Figurative Language in Political Discourse - Pavlíková, Žaneta, 1973-
Používanie figuratívneho jazyka v politickom diskurze, najmä v prezidentských inauguračných prejavoch. Metafora, konceptuálna metafora, personifikácia a metonymia. Príklady figuratívneho jazyka v inauguračných prejavoch prezidentov vybraných krajín (Trump, Obama, Kennedy, Gašparovič, Kiska, János, Putin)