Jazyk reálného socialismu československých oficiálních míst a komunistických novinářů v přeměnách roku 1989 - Maier, Tomas, 1965-
Hodnotenie jazyka reálneho socializmu založené na československých komunistických novinách Rudé právo z roku 1989 (transformácia Komunistickej strany, Nežná revolúcia, Sametová revoluce). Výrazy, frázy, slovná zásoba a profesijné marxistické termíny oficiálnych miest a komunistických novinárov. Týždeň Jana Palacha. Iniciatíva Niekoľko viet (Několik vět). Lobkovický palác.