Zmeny v štruktúre obyvateľstva podľa veku, rodinného stavu a vzdelania na Slovensku po vzniku Československa - Pilinská, Viera
Analýza štruktúry obyvateľstva Slovenska podľa veku, rodinného stavu a vzdelania za obdobie uplynulých 100 rokov od vzniku Československej republiky. Na základe údajov deklarovaných v sčítaní obyvateľov od roku 1921 až po posledné v roku 2011 hodnotí zmeny v spomínaných populačných štruktúrach.