Using of Non-financial Data in Predictive Models - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Snahou príspevku je prijatie alebo zamietnutie tvrdenia, že nefinančné "naratívne" údaje by sa mohli použiť aj na posúdenie finančnej pozície a finančnej výkonnosti spoločností. Výsledky našej sentimentálnej analýzy podporili hypotézu, že finančne znevýhodnené spoločnosti používajú odlišné slovné vyjadrenia vo svojich výročných správach v porovnaní s finančne stabilnými spoločnosťami.