Implementácia IFRS pre MSP v podniku - Kudlová, Zuzana, 1986-
V snahe udržať svoju pozíciu na trhu prichádzajú malé a stredné podniky pôsobiace na území Slovenskej republiky čoraz častejšie do styku so zahraničím a to už či v podobe zahraničných zákazníkov, dodávateľov alebo vo forme vzťahov s rôznymi zahraničnými inštitúciami. S týmto trendom sa však objavuje neistota a neochota zahraničných subjektov vstúpiť do nejakého vzťahu s podnikom, o ktorom nemá dostatok informácie. Väčšina malých a stredných podnikov na Slovensku zverejňuje svoje informácie o dosiahnutých výsledok vo forme finančných výkazov len v podobe, ktorú im predpisuje slovenská legislatíva. Pretože tieto informácie sú zverejnené len v slovenskom jazyku a podľa slovenských štandardov, tak sú niekedy len veľmi ťažko čitateľne pre zahraničné subjekty. Tento problém sa snaží vyriešiť Rada pre medzinárodné účtovné štandardy, ktorá publikuje štandardy medzinárodného finančného vykazovania. Vďaka tomu je dnes možné lepšie porozumieť finančnej situácii rôznych subjektov z rôznych štátov.