Príspevok na samostatnú zárobkovú činnosť – účtovanie a zdaňovanie - Gášpárová, Eva
Príspevok na samostatnú zárobkovú činnosť poskytujú úspešným žiadateľom úrady práce, sociálnych vecí a rodiny na čiastočnú úhradu nákladov súvisiacich s prevádzkovaním samostatnej zárobkovej činnosti, vo výške v závislosti od miesta, kde žiadateľ bude samostatnú zárobkovú činnosť vykonávať. Príspevok nie je od dane oslobodený, daňovník je povinný zdaniť ho v zdaňovacom období a vo výške v závislosti od spôsobu zisťovania základu dane z príjmov. Ilustračné príklady.