Výber spôsobu uplatňovania výdavkov podnikateľa fyzickej osoby - Kolembus, Anton
Každý začínajúci podnikateľ sa pred začiatkom podnikania musí rozhodnúť o forme podnikania, či bude podnikať ako fyzická alebo ako právnická osoba. Toto rozhodnutie ovplyvňuje najmä predmet podnikania a výška potrebného vstupného kapitálu. Výsledok rozhodnutia ovplyvní spôsob zodpovednosti za podnikanie (ručenie za svoje záväzky) ako aj spôsob a výšku zdanenia dosiahnutých príjmov. Ilustračné príklady.