Internet věcí mění svět pojišťoven i finančních institucí - Lokaj, Zdeněk
Fenomén dnešnej doby - internet vecí (IoT - Internet of Things). Internet vecí v poisťovníctve. Veľké príležitosti rozšírenia portfólia o služby eliminujúce dopady poistných udalostí a to vďaka ich včasnej detekcii a upozorneniu klienta. IoT v súčasnosti založené na lacných senzoroch, ktoré nevyžadujú budovanie špeciálnej komunikačnej infraštruktúry. Príklady využitia v domácnosti na odhalenie poistných udalostí. Príležitosti pre poisťovníctvo a finančníctvo aj v oblasti stredných a veľkých výrobných podnikov.