Vplyv demografických faktorov na slovenský trh s bývaním - Cár, Mikuláš
Demografický vývoj a predovšetkým vekové zloženie populácie výraznou mierou ovplyvňuje dopytovú stránku trhu s bývaním. V poslednom období sa objavujú názory, že práve demografický vývoj obyvateľstva, resp. trend rýchleho starnutia slovenskej populácie môže byť tým faktorom, ktorý začne v nasledujúcich rokoch brzdiť dopytové tlaky na rast cien bývania. Pohľad na niektoré demografické charakteristiky a ich možný vplyv na trh s bývaním na Slovensku.