Revoluce, nebo evoluce evropského systému dohledu nad finančními trhy? - Macáková, Jana
Štruktúra európskeho systému dohľadu nad finančným trhom. Zmeny vo fungovaní európskych orgánov dohľadu (ESAs). Mikroobozretnostný dohľad a makroobozretnostný dohľad. Nové právomoci, ktoré by mali patriť do kompetencie výkonnej rady. Strategické plány dohľadu, ktoré by mali stanovovať strategické ciele a priority dohľadu v EÚ, ktoré by následne národné orgány dohľadu boli povinné premietnuť do svojich ročných pracovných programov. Zmeny v spôsobe financovania.