Zatvoria sa predajne aj v nedeľu? - Kapitánová, Tatiana
Vyše roka platí zákaz predaja počas štánych sviatkov a opakovane sa vracia otázka, či ho rozšíriť aj na nedeľný predaj. Prípadná úprava nedeľného predaja by mala na maloobchodné prevádzky omnoho väčší vplyv než iba zákaz predaja počas štátnych sviatkov. Aj preto nie sú obchodníci v téme jednotní. Väčšina domácich obchodníkov presadzuje tzv. nemecký model, kým zahraničné reťazce sú v názoroch zdržanlivé. Momentálne viaceré predajne pristupujú k skracovaniu otváracích hodín, dôvodom je nedostatok ľudských zdrojov. Ak by bol stopnutý nedeľný predaj, nech je platný pre všetkých rovnako.