Impact of Mergers and Acquisitions on European Insurers Evidence from Equity Markets - Jakubík, Petr
Kvôli nízkym výnosom a konkurenčným tlakom od nových hráčov na trhu, najmä od startupov zameraných na technologické inovácie, musia poisťovníci meniť svoje obchodné modely a hľadať nové možnosti investovania. Toto reflektuje aj zvýšený záujem o fúzie a akvizície, aby sa dosiahli uspokojivé zisky.