Autonomie na pracovišti zvyšuje produktivitu zaměstanců i loajalitu k firmě
Spoločnosti prichádzajú na to, že ak dajú zamestnancom viac nezávislosti, samostatné rozhodovanie a plánovanie, nemusia zamestnávať toľko manažérov, ktorí by ich neustále kontrolovali. Ľudia si chcú prácu plánovať. Muži a ženy vnímajú autonómiu rozdielne. Autonómia pozitívne vplýva na spokojnosť zamestnancov. Práca pod tlakom zamestnancov frustruje. Mikromanažment je demotivujúci.