Kde sú moje peniaze?
Platobná disciplína sa v rôznych odvetviach líši, často veľmi výrazne. Najkratšie čakajú na vyplatenie faktúr firmy, ktoré podnikajú v retaile. Naopak, najdlhšie si počkajú firmy z elektrotechnického priemyslu. Dôvody naťahovania splatnosti faktúr sú rôzne. Často to býva napríklad stúpajúci počet objednávok alebo zvyšovanie cien surovín. Riziká vznikajúce z omeškania alebo nesplatenia faktúr riešia podnikatelia rôznymi spôsobmi. Trendom je poistenie pohľadávok.