Pri nákupoch jeme očami
Podľa najnovšieho prieskumu spoločnosti Tesco vyplynulo, že väčšine Slovákov prekáža plytvanie potravinami. Táto téma ich zaujíma a robia doma opatrenia, ktoré majú znížiť tvorbu potravinového odpadu. Nadbytočné potraviny ľudia najčastiejšie zmrazujú alebo kompostujú. Ďalším opatrením je plánovanie nákupov alebo systém darovania prebytkov dobročinným organizáciám pre ľudí v núdzi.