Potreba životného poistenia z pohľadu požiadaviek osobných rodinných financií - Pastoráková, Erika, 1972-
Teoretické prístupy k stanoveniu poistnej sumy v životnom poistení a súčasný stav v Slovenskej republike. Výpočet výšky poistného krytia pre živiteľa rodiny s použitím postupu autorov Garmana a Forgua. Životný cyklus rozdelený do 5 etáp. Výpočet veľkosti poistného krytia od druhej etapy po piatu etapu životného cyklu jednotlivca.