Organizational Culture and Ethical Leadership in Management - Jankelová, Nadežda, 1966-
Analýza významných mäkkých nástrojov pri riešení etických problémov v oblasti riadenia ľudí, ktorými sú organizačná kultúra a etické vedenie. Vzájomné prepojenie, nakoľko etickú kultúru môže vytvoriť len etický líder a následne sa od tohto prepojenia odvíja aj kvalita morálneho správania zamestnancov. Medzi riadením ľudských zdrojov a etickou organizačnou kultúrou existuje pevná väzba a obojstranne pozitívny vzťah v rámci takmer všetkých personálnych funkcií. Etické vedenie ľudí predstavuje reálny kľúč k lepšiemu pracovnému prostrediu a sprostredkovane aj k morálnejšej spoločnosti.