Politika hospodárskej súťaže v Európskej únii - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Štyri oblasti súťažného práva: dohody obmedzujúce súťaž, zneužívanie dominantného postavenia, kontrola koncentrácií a kontrola štátnej pomoci. Základná právna úprava európskeho súťažného práva je zakotvená v Zmluve o fungovaní EÚ, v Hlave VII s názvom Spoločné pravidlá pre hospodársku súťaž, zdaňovanie a aproximáciu práva.