Faktory vplyvu na miestnu intenzitu konkurencie - Zagoršek, Branislav, 1984-
Teoretické východiská skúmanej problematiky. Analýza faktorov, ktoré najviac vplývajú na intenzitu miestnej konkurencie. Analyzované údaje získané z databázy World Economic Forum: The Global Competitiveness Index Dataset. Analyzované premenné podľa Porterovho modelu piatich síl, ktorý identifikuje päť skupín faktorov vplývajúcich na konkurenciu: sila dodávateľov, sila odberateľov, noví konkurenti, substitúty a etablovaní konkurenti. Výsledky analýzy.