Moderná koncepcia priemyselného podniku – zelená logistika - Richnák, Patrik, 1988-
Životné prostredie zohráva v dnešnom svete kľúčovú úlohu a jeho ochrana sa v bude len zintenzívňovať. Logistika ako jeden z najväčších znečisťovateľov v životnom prostredí. Je nevyhnutné, aby podniky z dôvodu konkurencieschopnosti a atraktivite na trhu eliminovali zásahy do životného prostredia. Pojem zelená logistika a jej uplatnenie v podniku, ktorý pôsobí v automobilovom priemysle na území Slovenska.