Monetary Policy and Cyclical Systemic Risk - Friends or Foes? - Kurowski, Łukasz
Menová politika a finančné cykly. Analýza procyklickosti rozhodnutí menovej politiky vo vzťahu k finančnému cyklu v období 1995-2015 na vzorke siedmich centrálnych bánk (Maďarsko, Poľsko, Česko, Spojené kráľovstvo, Švédsko, USA, eurozóna). Konfliktné ciele cenovej a finančnej stability. Vzťah medzi menovou a makroprudenciálnou politikou.