Have More Profitable Banks a More or a Less Risky Lending Policy? Empirical Evidence from CEE Countries - Škrabić Perić, Blanka
Ziskovosť a úverové riziko. Krátkodobý a dlhodobý vzťah medzi úverovým rizikom a dvomi ukazovateľmi ziskovosti ROA a ROE v období 2000-2010 v 16 krajinách strednej a východnej Európy (Albánsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Maďarsko, Chorvátsko, Česko, Estónsko, Lotyšsko, Litva, Macedónsko, Čierna Hora, Poľsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko). Modernizácia modelu úverového rizika - zahrnutie skorších hodnôt ziskovosti.