Tribunály občianskej spoločnosti - Lazorčáková, Tímea
Občianska spoločnosť založením tribunálov vytvorila dôležitý prvok demokracie. Russellský tribunál, ktorý vznikol v 60-tych rokoch minulého storočia predznamenal vznik ďalších tribunálov prechodnej spravodlivosti, ktoré boli schopné reagovať na masové porušovanie ľudských práv a páchanie zločinov podľa medzinárodného práva v rôznych častiach sveta.