Integrácia grafických rozhraní s jazykom R - Sojka, Pavol, 1978-
Jazyk R primárne určený pre štatistické účely. Programovanie v príkazovom riadku. Schopnosti R rozšírené pomocou balíčkov vytvorených užívateľmi, ktoré umožňujú využitie špecializovaných štatistických nástrojov, grafického zobrazenia, nástrojov na import/export dát, pre tvorbu reportov. Grafické užívateľské rozhrania. Grafické prostredie Shiny. Sprístupnenie aplikácie používateľom.