Riadenie nákladov a výnosov v zariadeniach nemocničnej starostlivosti - Antalová, Renáta
Služby nemocníc vo všeobecnosti hradené tromi spôsobmi. Projekt DRG (Diagnosis Related Group). Očakávania Slovenska v súvislosti so zavedením systému DRG. Proces stanovenia ceny za prípad. Základné požiadavky pre kalkuláciu nákladov na hospitalizačný prípad. Identifikácia nákladových stredísk a priraďovanie nákladov nákladovým strediskám. Kalkulácia nákladov na hospitalizačný prípad.