Využitie finančných odhadov vo finančnom riadení podniku - Baloghová, Nikoleta, 1991-
Priblíženie problematiky tvorby účtovných odhadov vo finančnom riadení podniku so zameraním na tvorbu, použitie alebo zrušenie rezerv a opravných položiek. Rezervy či opravné položky môžu pri nepravdivom zobrazení skresliť výsledok hospodárenia účtovnej jednotky a následne ovplyvnia používateľov účtovnej závierky. Preto je dôležité postupovať pri tvorbe účtovných položiek podľa právnych predpisov a zároveň dodržiavať zásadu opatrnosti a zásadu verného a pravdivého zobrazenia.