Umelci a športovci v kontexte zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia - Brnová, Miroslava
Pri riešení daňových otázok vznikajúcich pri medzinárodných daňových vzťahoch v súvislosti s daňou z príjmov je potrebné vychádzať nielen zo zákonov platných na území SR, a to najmä zo zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. a zo zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. , ale aj z medzinárodných zmlúv, a to predovšetkým zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia v odbore daní z príjmov a z majetku, ktorými je SR viazaná.